fbpx
Сьогодні
10:53 15 Жов 2019

Дитячий омбудсмен розповів, як в Україні формується інститут патронатних сімей

Зараз в Україні 71 патронатна сім'я, а до кінця року повинно бути десь 200.

Про це для "Рубрики" розповів Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

В Україні формується інститут патронатних сімей, до яких тимчасово потраплятимуть діти. Це можуть бути або новонароджені діти, від яких відмовились батьки, також діти-сироти, а також діти, батьки яких переживають складні життєві труднощі. Термін перебування дитини у патронатній сім'ї не може перевищувати 3 місяці, в окремих випадках надають дитині право перебувати в таких сім'ях до 6 місяців.

Кулеба зазначав, що держава фінансує такі сім'ї щомісячно у розмірі 10 тисяч гривень. Зараз таких сімей в Україні, зазначає Кулеба 71, а до кінця року повинно бути десь 200.

"Здається, що нашій країні потрібна певна реклама цього важливого соціального проекту, адже про неї мало знає молодь", – вважає він.

Зазначимо, що патронатний вихователь так само, як батьки, що намагаються всиновити дитину, повинні пройти спеціальне навчання та медичне обстеження. Правила для того, аби стати такою сім'єю вже визначені у постанові Кабміну.

Нагадамо, президент Володимир Зеленський у день усиновлення наголосив, що люди, які всиновлюють дітей, роблять для них більше, ніж держава, а також пообіцяв покращити умови цього процесу.

Читайте більше – Інтернатам "прощавай": а що замість? Як тепер усиновити чи стати наставником для дитини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: