fbpx
Сьогодні
13:50 14 Жов 2019

Уряд Сирії відправляє свої війська, щоб зупинити Туреччину

Фото Reuters

Сирійські курди, у минулому союзники США, домовилися з урядом Башара Асада, аби той відправив свої війська на північ Сирії, щоб зупинити наступ Туреччини на курдів.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Це сталося після того, як Вашингтон у неділю оголосив, що швидко виведе з півночі Сирії решту своїх військових – близько 1000 військовослужбовців, які там залишалися.

Рішення Сполучених Штатів стало "ударом в спину" для курдів, тисячі яких загинули, коли боролися з терористами ІДІЛ з 2014 року у партнерстві з Вашингтоном.

У понеділок сирійські державні ЗМІ повідомили, що війська Башара Асада увійшли в Тель-Тамер, місто на стратегічно важливому шосе М4, яке проходить зі сходу на захід уздовж кордону з Туреччиною.

Високопоставлений курдський чиновник заявив, що за "попередньою військовою" угодою з Дамаском сирійські урядові війська повинні увійти  в прикордонні райони від міста Манбіж на заході до міста Дерік, за 400 кілометрів на північний захід.

За словами курдів, угода обмежується розміщенням армії вздовж кордону, і обидві сторони обговорять політичні питання пізніше. Курди створили автономну адміністрацію на підконтрольній їм території, в той час як Асад прагне поширити свою владу на всій території Сирії.

Розгортання армії уряду Сирії допоможе сирійським курдам протистояти наступу Туреччини.

У той час, як війська США відходять з лінії вогню, повернення сирійських солдатів на кордон з Туреччиною відкриває можливість більш широкого конфлікту, якщо сирійська армія вступить у пряму конфронтацію з турецькими військами.

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: