fbpx
Сьогодні
18:30 14 Жов 2019

"Можуть не відбутися": Пристайко пояснив, що може завадити виборам в ОРДЛО

Європейський союз підтримує можливість проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу, тільки за умови виведення російських військових формувань і відновлення контролю на кордоні.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив журналістам за результатами зустрічі з главами МЗС країн-членів ЄС в Люксембурзі, пише РБК-Україна.

За його словами, міністри говорили, в розумінні тієї "формули Штайнмаєра", яка передбачає, що відбудуться вибори і може заробити спеціальний статус окремих районів на Донбасі, що це не повинно бути всупереч законодавству України, не повинно бути всупереч стандартам ОБСЄ.

"Вибори не можуть відбуватися, коли територія окупована. Вони не можуть відбуватися, коли на території іноземні військові формування. Вони не можуть відбуватися без відновлення української стороною контролю на кордоні", – пояснив Пристайко.

Крім того, в ЄС підтримують Україну в тому, що компроміси не повинні бути односторонніми – тільки з боку Києва, але і розраховують на компроміси з боку РФ.

Раніше Могеріні оцінила плани України щодо реформ і Донбасу.

Нагадаємо, Пристайко заявив про останній шанс "Мінська".

Раніше Пристайко зустрівся з головою ОБСЄ та запросив його відвідати Станицю Луганську.

До цього повідомлялося що Пристайко відвідає європарламент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: