fbpx
Сьогодні
14:10 14 Жов 2019

Кому і за що вручили Нобелівську премію з економіки

Лауреатами Нобелівської премії з економіки стали Абхіджіт Банерджі, Естер Дюфло і Майкл Кремер за експериментальний підхід до боротьби з глобальною бідністю у світі. 

Про це повідомляє оргкомітет The Nobel Prize.

"Дослідження, проведене лауреатами цьогорічної премії з економіки значно покращило нашу здатність боротися зі світовою бідністю. Лише за два десятиліття їх новий підхід, заснований на експерименті, трансформував розвиток економіки, що тепер є полем для досліджень".

Дюфло та Банерджі представляють Массачусетський технологічний інститут, (Кембридж, США), Кремер – Гарвардський університет, (Кембридж, США).

Окрім того Естер Дюфло 1972 року народження стала другою жінкою і наймолодшим науковцем, яка отримала Нобелівську премію з економіки. 

Картинки по запросу нобелівська премія з економіки 2019

Офіційно премія з економіки пам'яті Альфреда Нобеля не називається Нобелівською. Вона називається Премія пам'яті Нобеля з економіки. Цю нагороду заснував держбанк Швеції в 1968 році. Відтоді банк щорічно відраховує Нобелівському фонду суму, що дорівнює розміру грошової нагороди премії. Нащадки Альфреда Нобеля невдоволені присудженням «неофіційної» премії, адже винахідник не просто не згадав у заповіті економістів, а й недолюблював їх.

Раніше повідомлялося, хто отримав Нобелівську премію миру.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: