fbpx
Сьогодні
21:56 14 Жов 2019

Більше половини мешканців ОРДЛО хочуть бути у складі України, - опитування

Фото АСС

Близько 55% мешканців окупованих територій Донецької та Луганської областей хочуть бути у складі України.

Про це свідчать дані опитувань, проведених директором Центру східноєвропейських і міжнародних досліджень (ZOiS) в Берліні Ґвендоленом Зассе для The conversation.

Згідно з цими опитуваннями, близько 65% респондентів з підконтрольних уряду територій Донецької та Луганської областей хотіли б, щоб окуповані райони були реінтегровані у Донецьку та Луганську області без будь-якого спеціального статусу.

У Центрі східноєвропейських та міжнародних досліджень (ZOiS) я провів два опитування у двох частинах Донбасу у грудні 2016 та березні 2019 р. Обидва рази було проведено 1200 особистих інтерв'ю на контрольованому урядом Донбасі, у Донецькій та Луганській областях. Ми також провели 1200 телефонних інтерв'ю в районах Донбасу, контрольованих сепаратистами, яких підтримує Росія», — пише Зассе.

Інтерв'ю віч-на-віч базувалося на вибірці квот за віком, статтю та рівнем освіти на основі останніх наявних офіційних статистичних даних в Україні. За відсутності еквівалентної інформації, ті самі квоти застосовувались на територіях Донбасу, контрольованих сепаратистами.

З міркувань безпеки опитування на окупованій частині Донбасу проводилось по телефону. Оскільки результати не охоплюють одних і тих самих людей з часом, застосовуються статистичні тести для контролю за різницею між двома вибірками, зазначив Зассе.

Раніше Могеріні оцінила плани України щодо реформ і Донбасу.

Нагадаємо, Пристайко заявив про останній шанс "Мінська".

Раніше Пристайко зустрівся з головою ОБСЄ та запросив його відвідати Станицю Луганську.

До цього повідомлялося що Пристайко відвідає європарламент.

Також сьогодні, 14 жовтня, Зеленський особисто ознайомився з ситуацією на лінії зіткнення.

Президент вручив державні нагороди та годинники п'ятьом бійцям 92-ї окремої механізованої бригади оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних сил України

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: