fbpx
Сьогодні
20:51 13 Жов 2019

На тлі скандалу Хантер Байден вирішив вийти з ради директорів китайської компанії

Хантер Байден

Хантер Байден, син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена, вирішив з 31 жовтня вийти з ради директорів китайської компанії BHR Partners, яка стала об'єктом критики президента США Дональда Трампа.

Про це йдеться в заяві Хантера Байдена, яку він поширив у неділю через свого адвоката, пише "Голос Америки".

"Хантер здійснював свою ділову активність незалежно, – йдеться в заяві адвоката Джорджа Мезайреса. – Він вважав недоречним обговорювати її зі своїм батьком і не робив цього. Хантер завжди розумів, що його батько буде керуватися, повністю і беззастережно, усталеною політикою США, незалежно від її впливу на професійні інтереси Хантера".

Трамп стверджує, що Хантер Байден вів корупційну діяльність у США та Україні, де він свого часу був членом ради директорів газодобувної компанії Burisma. Американський президент вважає, що Хантер Байден зумів уникнути відповідальності завдяки своєму батькові. Президент не наводить будь-яких свідчень, що підтверджують його звинувачення.

Джо Байден нині є основним суперником Трампа з потенційних кандидатів у президенти від демократів.

Раніше Йованович заявила, що її відкликання стало прямим результатом тиску Трампа на Держдепартамент.

У травні 2019 року Йованович завершила роботу на посаді Посла США в Україні і записала відео, у якому розповіла про здобутки України останніх років.

Зазначимо, що у США заарештовані Ігор Фруман та Лев Парнас — близькі до адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані бізнесменів, які допомагали йому у справах, повʼязаних з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: