fbpx
Сьогодні
Відео 12:47 12 Жов 2019

У Львові соціальним роликом закликали власників котів стерилізувати своїх улюбленців

«Не доводь до трагедії – стерилізуй!», – таке гасло нового соціального ролика Львівського комунального підприємства «Лев».

Мета ролика – показати власникам чотирилапих, що стерилізація не є шкідливою для улюбленців, але навпаки допоможе уникнути неконтрольваній народжуваності та стражданню тварин на вулиці. А ще саме стерилізація гуманним способом вирішує проблему небажаного приплоду кошенят.

«Стерилізація збільшує тривалість життя, запобігає появі онкологічних захворювань, запаленню молочних залоз, полікістозу, тобто запаленню матки. Це не шкода, це – турбота про домашніх тварин», – пояснює Андрій Пінчук, головний лікар Першої комунальної ветеринарної клініки, що діє на базі ЛКП «Лев», передає «Рубрика».

«За десять років одна пара нестерилізованих котів може збільшити популяцію на 80 тисяч тварин! І лише невелика частина з них зможе знайти дім», – йдеться у відео.

Директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак коментує: «Кожного дня до нас звертається кілька десятків господарів з проханням забрати кошенят, яких народила їхня кішка. Коли ми запитуємо: «Чому ви не стерилізували свою улюбленицю?» Вони запевняють, що операція може нашкодити домашньому улюбленцю. Тим часом у соцмережах бачимо велику кількість дописів про викинутих чи підкинутих кошенят, які без турботи небайдужих людей або помруть або поповнять ряди безпритульних чотирилапих. Потрібно розуміти, що усіх такі тварини – наслідок людської безвідповідальності. За результатами червневого підрахунку котів у Львові, які живуть на вулиці, ми виявили, що з 6 тисяч таких муркотунів значний відсоток – це саме викинуті на вулицю нестерилізовані тварини. Не виключаємо, що господарі вирішили їх позбутися через галасливість та агресивність у період спарювання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: