fbpx
Сьогодні
22:14 12 Жов 2019

Супрун заявила, що уряд згортає реформу охорони здоров’я

Екс-глава Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що уряд згортає реформу охорони здоров`я.

Про це вона написала у Facebook.

"Щойно на закритому засіданні уряду Зоряною Скалецькою було з голосу винесено питання про звільнення державного секретаря МОЗ України Артема Янчука, який з середи перебуває у декретній відпустці, і покладання його обов'язків на Інну Солодку. Інна Солодка раніше очолювала юридичний департамент Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру… Інна Солодка колишня колега Андрія Пивоварова — очільника юридичної служби МОЗУ при Раїсі Богатирьовій. Цей професіонал після МОЗУ опинився у Міністерстві аграрної політики на посаді директора департаменту правової роботи. Міністерство аграрної політики — це орган, який координує роботу тієї самої Державної служби України з питань геодезії, де Інна очолювала юридичний напрямок.

По суті уряд сьогодні звільнив чоловіка, який перебуває у декретній відпустці і доглядає трьох дітей. І зробили це без жодного попередження як боягузи", – пише Супрун.

Вона зазначила, що "комусь дуже треба, щоб обов'язки державного секретаря виконувала людина, яка працює в міністерстві лише декілька тижнів і формально очолює Службу державного секретаря".

"Його (Артема Янчука – ред.) було звільнено в суботу ввечері у супертаємному режимі з порушенням законодавства. Не знаю, як у когось тепер повернеться називати цю сумну групу осіб "урядом технократів". Не вірю, що хтось настільки безхребетний може здійснити обіцяні зміни та досягти яких-небудь позитивних результатів для держави Україна. Олексій Гончарук, вашими руками сьогодні легітимізували рейдерське захоплення Міністерства охорони здоров'я України. Це те, чим запам'ятає ваш уряд уся пацієнтська спільнота та громадянське суспільство. І перестаньте всюди публічно комунікувати про продовження медичної реформи. Ваші дії абсолютно розходяться з деклараціями", – заявила Супрун.

Також екс-глава МОЗ звернулася до Офісу Президента України та Володимира Зеленського.

"У вівторок на вашій нараді з міністрами і прем'єром поцікавтесь, чому кадри з "абсолютно прогнилих систем" призначають виконуючими обов'язками державних секретарів у міністерство, від ефективної та прозорої роботи якого залежать життя мільйонів українців", – наполягає Супрун.

Щойно на закритому засіданні уряду Zoryana Skaletska було з голосу винесено питання про звільнення державного секретаря…

Posted by Уляна Супрун on Saturday, October 12, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: