fbpx
Сьогодні
16:49 12 Жов 2019

Пристайко 14 жовтня закликатиме ЄС підтримати план Зеленського тиском на РФ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на зустрічі в Люксембурзі 14 жовтня закликатиме європейських колег підтримати нинішні кроки України щодо врегулювання на Донбасі шляхом тиску на Росію.

Про це він заявив у інтерв'ю Укрінформу.

"Я хочу сказати Європі, що наші дуже непрості рішення (щодо врегулювання на Донбасі. – Ред.) не повинні просто зависнути у повітрі, ви маєте підставити плече і їх підтримати. Бо якщо ви зараз не дотиснете Росію, ситуація відкотиться назад аж до стану військового протистояння, тобто ми знову почнемо барикадуватися", – сказав Пристайко.

Він зауважив, що українська влада зараз іде на певні, доволі болісні кроки, на які частина суспільства реагує акціями протесту.

За його словами, є й інша частина суспільства, яка каже: "Давайте рухатися далі, ми не можемо безкінечно перебувати в нинішньому стані, ця окупована територія нас отруює".

Водночас, зазначив міністр, третя частина суспільства каже: "Треба погоджуватись на все. Як ви можете не розуміти, що там знаходяться наші родичі, наші сім'ї!"

У цьому контексті Пристайко нагадав, що перші ініціативи Президента Зеленського були спрямовані на те, щоб відновити транспортне сполучення, почати відновлювати мости, потім відновити виплату пенсій тощо.

"Тобто першим кроком було спробувати зрозуміти, наскільки ми відчуваємо "своїми" українців, що опинились по той бік лінії дотику, і наскільки вони відчувають себе частиною нашого суспільства. Ми хочемо якось до них достукатись, повернути додому", – акцентував глава МЗС.

Також Пристайко повідомив, що анонсований раніше обмін полоненими з Росією буде включати три групи людей.

Раніше Зеленський сказав, коли назвуть дату наступного обміну полоненими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: