fbpx
Сьогодні
16:58 11 Жов 2019

ЗМІ дізнались, хто стане послом України у США

Новим послом України у Сполучених Штатах Америки стане постійний представник при ООН Володимир Єльченко.

Посол Олег Шамшур, який претендував на цю посаду, нібито відмовився від неї за станом на здоров'я, пише агентство "Українські Новини" з посиланням на джерело у дипломатичних колах.

Посада посла України у США вакантна з 19 липня, коли звільнили Валерія Чалого.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 10 жовтня повідомив, що визначився з кандидатурою посла України в США, проте не назвав прізвище.

Довідка

Володими Єльченко народився 27 червня 1959 року у Києві. Закінчував Київський державний університет імені Тараса Шевченка (факультет міжнародних відносин і міжнародного права).

На дипломатичній службі – з 1981 року.

При Союзі працював на секретарських посадах. У 1993 році був спостерігачем з цивільних питань Миротворчих сил ООН у колишній Югославії (UNPROFOR), Хорватії. Після цього обіймав посади заступника начальника і начальника Управління міжнародних організацій МЗС України

У 1997-2000 роках був постійним представником України при ООН, у 2000-2001 роках – представником у Радбезі ООН. У ці ж роки був заступником міністра закордонних справ.

У 2001-2003 роках – заступник державного секретаря і державний секретар МЗС України, у 2003-2005 роках – перший заступник міністра закордонних справ України – керівник апарату МЗС України. Потім кілька років був послом України в Австрії та представником України при міжнародних організаціях у Відні.

У 2010 року його призначили послом у Росії, але у березні 2014 року його відкликали з Москви через російську агресію.

Наприкінці 2015 року Єльченка призначили постійним представником України при ООН.

Нагадаємо, 19 липня Зеленський звільнив Чалого з посади посла США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: