fbpx
Сьогодні
16:32 11 Жов 2019

Зеленський заявив, що весь свій час присвячує припиненню війни на Донбасі

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що працює 24 години на добу над припиненням війни на сході України, а питання повернення тимчасово окупованого Криму буде наступним викликом.

Про це він заявив під час виступу перед військовослужбовцями й ветеранами АТО/ООС на урочистостях, присвячених Дню захисника України в в Одесі.

«Я обіцяв припинити війну на сході та відновити територіальну цілісність України. Сьогодні на це спрямовані всі наші, всі мої особисті зусилля – 24 години на добу», – підкреслив Глава держави.

Президент наголосив, що його позиція в питанні досягнення миру на сході країни незмінна і вона збігається з позицією українського народу.

Зеленський одеса

Фото ОП

«Донбас – це Україна. І там повинен панувати мир. Має відбутися повне припинення вогню, повернення всіх наших полонених, виведення іноземних військових формувань, встановлення контролю над державним кордоном. А місцеві вибори там мають відбутися виключно за українським законодавством під наглядом не кулеметів, а міжнародних спостерігачів», – сказав Володимир Зеленський.

Крім того, він підкреслив, що питання тимчасово окупованого Криму не залишається поза увагою.

«Ми не забуваємо й ніколи не забудемо про анексований Крим, повернення якого стане нашим наступним викликом», – заявив Президент.

«Повірте, я вже маю алергію на слово «капітуляція». І хочу вкотре всіх запевнити: жодної здачі національних інтересів не буде. Це – не про мене. І це – не про Україну», – додав він.

 

Зеленський

Фото ОП

Глава держави підкреслив, що своєрідний фундамент, який посилить українську позицію, складають грамотна й виважена дипломатія, потужний сектор безпеки та оборони, відродження економіки й забезпечення добробуту громадян України.

«Монолітним цей фундамент може зробити тільки одне – згуртованість і єдність усіх українців. Задля нашої головної мети – відновлення територіальної цілісності та народження заможної й сильної України. Країни, де щасливо та вільно житимуть наші діти й онуки. Ось це і є нашим головним національним інтересом», – наголосив Президент.

За його словами, активні заходи, спрямовані на реалізацію вищезазначеного, закладаються в нову редакцію Стратегії національної безпеки України.

Раніше Зеленський прибув з робочим візитом в Одесу.

Він представив нового очільника Одеської області. Що про нього відомо читайте за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: