fbpx
Сьогодні
22:51 11 Жов 2019

Суд звільнив з-під варти ексадміністратора "Токіо Стар"

Київський райсуд Одеси задовольнив увечері 11 жовтня клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про зміну запобіжного заходу підсудній Ірині Паровик, якій інкримінують порушення правил пожежної безпеки в готелі "Токіо Стар" – випустив підоозрювану у скоєнні злочину під домашній арешт.

Про це повідомляє пресслужба суду.

"До Київського райсуду міста Одеси надійшло клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про зміну запобіжного заходу колишньому адміністратору готелю «Токіо Стар», яку підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України). Розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив його. Підозрюваній змінено запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт – її звільнено з-під варти в залі суду", – йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що на підсудну "покладено обов'язки: прибувати за першою вимогою до слідчого, прокурора та суду; знаходитись за місцем проживання у період з 22 до 06 години; здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон й утриматись від спілкування з підозрюваними, свідками та потерпілими у кримінальному провадженні".

За версією слідства, приблизно у 2009 році власники готелю запропонували підозрюваній посаду старшого адміністратора готелю «Токіо Стар», без офіційного працевлаштування, на що остання погодилась.

Також слідством встановлено, що підозрювана, працюючи старшим адміністратором і будучи фактично керівником закладу, не зуміла забезпечити виконання встановлених законодавством вимог пожежної безпеки у готелі, допустила їх порушення. Внаслідок чого вночі, 17 серпня 2019 року, в готелі виникла пожежа, яка спричинила загибель 9 осіб. Крім того, 8 осіб госпіталізовано з опіками різного ступеня тяжкості.

Тим часом, ідентифікована ще одна жертва пожежі у "Токіо Стар".

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі "Токіо Стар".

Президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити, щоб власник будівлі готелю, де сталася пожежа, та безпосередні її винуватці понесли покарання.

Поліція назвала три версії пожежі в Одесі.

Кількість жертв пожежі зросла до 9.

В Одеській області 18 серпня оголосили жалобу.

Також правоохоронці затримали відомого підприємця Вадима Чорного – власника готелю «Токіо Стар», в якому під час пожежі загинули 9 осіб.

19 серпня Вадиму Чорному було оголошено підозру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: