fbpx
Сьогодні
10:10 11 Жов 2019

Пристайко заявив, що Росія поверне захоплені біля Керченської протоки українські кораблі

Найближчим часом Росія поверне українські військові кораблі, які вона захопила біля Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Вадим Пристайко в інтерв'ю Радіо Свобода.

За його словами, між Росією і Україною є взаємодія і процес повернення кораблів вже на фінальному етапі:  "Ми зараз на фінальному етапі передачі цих кораблів. Вони будуть повернуті найближчим часом. Технічні питання обговорюються якраз військово-морським командуванням. Наша задача, як Міністерства закордонних справ, дати можливість завершити процес".

Він додав, що Україна вже заявила російській стороні після завершення певних етапів переговорів, що "ми готові – назвіть точку координат, де ці кораблі будуть стояти, і час, коли ми можемо забрати свої кораблі".

Міністр зазначив наступне: "Ми хочемо подивитися, в якому стані ці кораблі нам передані, чи залишилися на них, наприклад, відмітки від пострілів, які були зроблені по наших кораблях. Щось мені підказує, що їх там не буде на цей момент, коли ми їх заберемо. Але цей процес відбудеться найближчим часом".

Також Пристайко припустив, що ухвалення остаточного рішення Міжнародного трибуналу з морського права щодо порушення Російською Федерацією імунітетів трьох українських військових кораблів та 24 членів їхніх екіпажів може затягнутися на роки.

Нагадаємо, вчора  Зеленський заявив, що дата "нормандської зустрічі" стане відомою наступного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: