fbpx
Сьогодні
21:26 11 Жов 2019

На День захисника України пройдуть близько 300 заходів, правоохоронці гарантують безпеку громадян

Фото Reuters

В Україні 14 жовтня з нагоди Покрови і Дня захисника України заплановані близько 300 заходів, для забезпечення правопорядку будуть залучені сили підрозділів Національної поліції, Національної гвардії і Держслужби з НС.

"На всій території України буде близько 300 заходів, тільки в Києві ветерани і добровольці подали заявки на п'ять акцій. Для наших правоохоронців – це не виклик, ми звикли до роботи під час таких масових заходів. Однак ми повинні гарантувати безпеку кожного громадянина нашої держави", – сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий на нараді в п'ятницю, пише Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що будуть задіяні підрозділи Нацполіції, Нацгвардії і рятувальники, будуть активно працювати штаби в регіонах.

Яровий також доручив керівникам провести зустрічі з організаторами заходів, громадськими організаціями, ветеранами і добробатами, щоб ті, зі свого боку, звернули увагу на питання безпеки. Крім того, він попросив провести інструктаж щодо недопущення провокацій та маніпуляцій.

Глава Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що ситуаційний центр починає свою роботу і працюватиме цілодобово, щоб "оперативно реагувати на будь-які зміни обстановки". За його даними, на патрулювання вийдуть групи поліції діалогу і кінологи.

Заступник глави ДСНС Олег Мельчуцький заявив, що всі підрозділи готові до виконання завдань за призначенням, розраховані сили і засоби на всі заходи в Україні. Крім пожежних розрахунків, чергуватиме хімічна лабораторія і піротехніки, а в аеропорту "Київ" (Жуляни) – медичний вертоліт.

Глава Нацгвардії Микола Балан зазначив, що планується додатково задіяти 11 медичних автомобілів і 30 мобільних санітарних приміщень. На вулицях патрулюватимуть групи фіксації протиправних дій, групи моніторингу та групи психологічної підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: