fbpx
Сьогодні
16:22 11 Жов 2019

Комітет Ради рекомендуватиме парламенту ухвалити закон про добровольців

Комітет соціальної політики ВР прийняв рішення рекомендувати проект закону 2045-1 до прийняття за основу і в цілому.

Про це повідомила народний депутат Леся Василенко у Facebook.

"Вже наступного тижня є шанс, що нарешті добровольці будуть офіційно за законом вважатись учасниками бойових дій. Комітет соціальної політики прийняв рішення рекомендувати проект закону 2045-1 до прийняття за основу і в цілому. А це значить без другого читання. Якщо це станеться це однозначно буде перемога, якої вже років так 5 чекають чоловіки і жінки, які зі зброєю в руках стали на захист України в найзапекліші часи російської збройної агресії", – написала вона.

Вже наступного тижня є шанс, що нарешті добровольці будуть офіційно за законом вважатись учасниками бойових дій. Комітет…

Posted by Lesia Vasylenko on Friday, October 11, 2019

Статус учасника бойових дій (УБД) зможуть отримати добровольці, які безпосередньо виконували бойові завдання в АТО не менше, ніж 30 календарних днів (незалежно від перерв), у взаємодії із ЗСУ, МВС у складі добробатів, які не увійшли до офіційних підрозділів.

Дія законопроєкту не поширюється на волонтерів і працівників, яких залучали або вони брали участь у забезпеченні чи проведенні АТО.

Варто зазначити, що законопроєкт передбачає надання статусу УБД персонально добровольцям і не передбачає легалізації підрозділів у цілому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: