fbpx
Сьогодні
19:25 11 Жов 2019

ГПУ викликала Лукаш для вручення підозри, ексміністерка прокоментувала

Ексміністр юстиції часів Януковича Олена Лукаш заявила про виклик до Генеральної прокуратури для отримання уточненої підозри в злочині.

Про це вона повідомила у Facebook.

«17 жовтня я відправлюся в Генеральну прокуратуру і отримаю уточнену підозру. Так-так. Прийшов час відповісти за «викрадені кошти на дослідження з євроінтеграції», по всій строгості закону і з усіма невідомими «співучасниками». Як я таке люблю! Який сильний хід, мсьє Рябошапка», — написала вона.

Вона нагадала, що підозра їй була оголошена 28 травня 2015 року. Перед цим про цю підозру, за словами Лукаш, повідомили Верховному представнику ЄС Федеріці Могеріні. Ексміністерка вважає, що це було зроблено для того, що б ЄС не знімав з неї санкції.

Друзья мои! У меня просто замечательные новости. Весна таки пришла. 17 октября я отправлюсь в Генеральную…

Posted by Елена Лукаш on Friday, October 11, 2019

«Йшли роки. Майна в ЄС ніхто не знайшов. Санкції були зняті. Справа припадала пилом на полицях, переїжджаючи то до САП, то в НАБУ, то знову в ГПУ….. Але закривати його боялися всі причетні. Саме слідство було призупинено саме ГПУ з високою метою отримання міжнародно-правової допомоги з Канади», — додала вона.

Лукаш також нагадала, що в наслідку ексгенпрокурор Юрій Луценко публічно заявив, що у Генеральної прокуратури немає достатньо доказів для предʼявлення їй обвинувачення.

«Шукали і ловили мене з 2014 року за Махницького, Яреми, Шокіна, Севрука, Луценка, але знайшли за Рябошапки. Ну і славно. Весна таки прийшла. До зустрічі, нова командо», — пише вона.

Зазначимо, ГПУ з 2014 року розслідує кримінальну провадження проти Лукаш та її заступника Юрія Іващенка. Їх підозрюють у скоєнні кримінальних порушень, передбачених частиною 5 статті 191 (розтрата майна), а також статтею 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Йдеться про заволодіння коштами держбюджету на суму 2,5 млн грн

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: