fbpx
Сьогодні
20:35 11 Жов 2019

Головний свідок у справі про імпічмент Трампа дасть свідчення в Конгресі, незважаючи на заборону Держдепу

Фото flickr.com

Головний свідок у справі про імпічмент американського президента Дональда Трампа, посол США в Європейському союзі Гордон Сондленд дасть свідчення в Конгресі 17 жовтня, незважаючи на заперечення Державного департаменту.

Про це повідомляє The Hill.

Як заявляють адвокати Сондленда, він з нетерпінням чекає дачі показань у Конгресі.

"Незважаючи на нинішнє наказ Державного департаменту не давати показань, посол Сондленд відвідає Конгрес, і він з нетерпінням чекає дачі показань у четвер", – йдеться в заяві адвокатів Сондленда, Роберта Лускина і Кваме Менлі.

Також адвокати зазначили, що Сондленд не уповноважений обмінюватися документами, які відносяться до його офіційних обов'язків, розшукуваними Конгресом, оскільки вони є власністю федерального уряду.

"Посол Сондленд не розпоряджається своїми документами. У відповідності з федеральними законами і нормативними актами, Державний департамент має виняткові повноваження на підготовку таких документів, і посол Сондленд сподівається, що матеріали будуть передані комітетам до його показань у четвер", – заявили адвокати.

Раніше Йованович заявила, що її відкликання стало прямим результатом тиску Трампа на Держдепартамент.

Нагадаємо, у Конгресі за зачиненими дверима почалися слухання з Йованович.

У травні 2019 року Йованович завершила роботу на посаді Посла США в Україні і записала відео, у якому розповіла про здобутки України останніх років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: