fbpx
Сьогодні
10:57 10 Жов 2019

"Потрібно не лише імплементувати іноземний досвід": Зеленський прокоментував земельну реформу

Президент України Володимир Зеленський закликав українських аграріїв долучитися до запровадження земельної реформи, зокрема відкриття ринку сільськогосподарських земель.

Про це Зеленський  повідомив під час зустрічі з представниками аграрних компаній та асоціацій, передає прес-служба Офісу президента.

Зокрема, Зеленський заявив, що для якісного запровадження земельної реформи потрібно не лише імплементувати іноземний досвід, але й вислухати думки тих, хто безпосередньо працює на землі.

«Аграрії висловилися за поетапне запровадження ринку землі, коли на першому етапі право придбати землю надаватиметься виключно українцям, а іноземці одержать таку можливість лише на останньому етапі реформи», — повідомляють в Офісі президента.

При цьому у президента та в уряді повідомили, що під час запровадження ринку землі потрібно звернути увагу на те, щоб забезпечити аграріїв дешевими кредитами, щоб вони могли конкурувати з іноземцями.

Окремо обговорювалося питання площ земельних ділянок, які матиме можливість придбати фізична особа чи фермерське господарство, та необхідність недопущення монополізації ринку сільськогосподарської землі.

Крім того, підкреслювалася важливість ухвалення антирейдерського законодавства.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: