fbpx
Сьогодні
15:45 10 Жов 2019

"Уряд завершує роботу над програмою Україна-НАТО на 2020 рік", - Кулеба

Уряд допрацьовує комплексний документ – Річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2020 рік.

Про це на брифінгу щодо євроатлантичної інтеграції у ВР заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, як передає УНН.

Кулеба зазначив наступне: "Зараз уряд завершує роботу над Річною національною програмою під егідою Комісії Україна-НАТО на 2020 рік. Це надзвичайно серйозний комплексний документ, який ми робимо людиноцентричним і ставимо в центр цього документа інтереси громадянина України, який має користуватися усіма перевагами сектору безпеки і оборони, почуватися захищеним, а також солдата і офіцера Збройних сил України і сил оборони. Ми працюємо таким чином, щоби річна національна програма була максимально наближена до формату плану дій щодо членства".

За його словами, це конкретний документ: "Імплементація якого поступово, крок за кроком наближає нас до мети".

При цьому він подякував парламенту за відкритість до співробітництва. "Ніколи до цього уряд і Верховна Рада не створювали таку спільну платформу, для того, щоб рухатися шляхом євроінтеграції", – підкреслив віце-прем'єр-міністр, говорячи про створену ВР та урядом платформу парламентсько-урядової взаємодії з метою опрацювання питання євроатлантичної інтеграції та досягнення мети вступу в НАТО, про що оголосили сьогодні.

"Курс на євроатлантичну інтеграцію України залишається незмінним. І в Програмі діяльності уряду, затвердженій парламентом, чітко визначена ціль, яку ставить перед собою уряд на найближчі п'ять років: досягнення відповідності критеріям членства в організації Північно-Атлантичного договору", – відзначив Дмитро Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: