fbpx
Сьогодні
16:52 10 Жов 2019

Питання щодо продажу землі іноземним компаніям опрацьовується, - Зеленський

Фото: ОПУ

Щодо земельної реформи залишилося врегулювати питання з тим, як діяти стосовно іноземців, які наразі працюють на українській землі.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналіста під час прес-марафону у Києві, передає УНН.

"Ми повинні зробити закон, де українець має розпоряджатись вільно своєю землею. Громадянин України. Він має бути власником. Він може мати пільги, великі, кредитні пільги, якщо працюватиме на цій землі. Ще більші пільги мають бути у того, хто зараз на цій землі працює, і він хоче стати її власником. Ми ні в якому разі не продаємо іноземцям", – сказав Президент.

З його слів, це все повинно бути виписано в новому законі, питання лишилося лише щодо продажу землі іноземцям.

"Якийсь час ми повинні продавати землю тільки українцям. Другий період – потім, коли наші купили, коли у нас кредитна ставка, коли у нас пільги, тоді ви вже можете відкрити іншим – іншим іноземним кампаніям, які будуть 100% працювати на цій землі. Але це через декілька років, це другий етап. Неврегульоване лише одне питання: як ви будете робити, якщо є іноземці зараз, які працюють на землі, реальні орендатори. Ви ж не можете сказати – вам ми не продамо або вашу землю ми продамо українцям. Залишилося тільки одне з приводу іноземців: як знайти відносини комерційні з тими іноземцями, які працюють у нас на землі. Декілька питань ми врегулюємо, і тоді коли всі фермери побачать цей закон, ми врегулюємо, і тоді ви побачите, що суспільство сприйме це", – заявив Зеленський.

Раніше Зеленський заявив, що Україна не буде подавати воду до окупованого Криму.

Також він прокоментував земельну реформу.

Нагадаємо, президент пояснив свою позицію щодо Мендель та Андрушка.

Також Зеленський посперечався із журналістом "112 каналу" і сказав, що думає про Медведчука.

Крім того, Зеленський сказав, коли будуть результати у "гучних" справах.

Дивіться трансляцію зустрічі онлайн:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: