Баканов прокоментував зустрічі з міжнародними представниками

Крім цього, 9 жовтня він провів робочу зустріч із керівництвом Представництва НАТО в Україні та Консультативної Місії ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України (КМЄС).

Про це повідомляєпрес-служба СБУ.

Під час зустрічей Баканов презентував концепцію, що лежить в основі програми реформування СБУ, і розповів про зміни, яких планують досягти з її втіленням.

Також він поінформував присутніх про новий закон "Про Службу безпеки України", який незабаром передадуть на розгляд до Верховної Ради, і те, як він покращить ситуацію.

"Раніше більшість українців відчували, що державні органи працюють лише в інтересах заможних і впливових кіл, тож більша частина суспільства почувала себе недостатньо захищеною та знехтуваною. Саме це ми хочемо змінити… Застаріла система СБУ не відповідає сучасній українській демократії, яку будує президент України".

"Баканов попросив у міжнародної спільноти терпіння, адже складні реформи не здійснюють швидко, а також підтримки для української спецслужби на її шляху до статусу надійного партнера в системі міжнародної безпеки", – коментують в СБУ.

На думку Баканова, чітко визначені завдання та компетенція, демілітаризація підрозділів, а також посилений громадський контроль стануть початком програми реформ та дозволять її запустити ще до ухвалення нового закону.

Він зазначив, що СБУ повинна трансформуватися в високотехнологічну, мобільну і оптимальну за чисельністю службу, захищати українців і керуватися чіткими моральними принципами та цінностями.

Нагадаємо, що вчора очільник СБУ призначив на високу посаду одного зі співорганізаторів замовної акції.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Наслідки нічної атаки Харкова російськими безпілотниками: постраждали 5 осіб, серед них дитина

У ніч на 5 травня російські окупанти атакували ударними безпілотниками приватний сектор міста Харкова, внаслідок… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Росія запустила по низці областей України 24 БпЛА: сили ППО знищили 23 дрони-камікадзе

У ніч на 5 травня російські загарбники атакували декілька регіонів країни 24 "Шахедами", 23 з… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Новини

Окупанти другу ніч поспіль атакували Харків та Дніпропетровщину “Шахедами”: є пошкодження, виникли пожежі

У ніч на 5 травня російські загарбники вже другу ніч поспіль завдали удару безпілотниками по… Читати більше

Sunday May 5th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.