fbpx
Сьогодні
16:15 09 Жов 2019

В "Слузі народу" пропонують прибрати авторизовані електронні майданчики з Prozorro

Народний депутат Олександр Качура, який входить до фракції "Слуга народу", запропонував прибрати з системи публічних закупівель Prozorro приватні авторизовані електронні майданчики, які заробляють на посередництві сотні мільйонів гривень.

Про це повідомляє народний депутат на своїй сторінці у Facebook.

Замість них, вважає нардеп, необхідно створити один державний майданчик, який буде надавати послуги громадянам і підприємствам всього за 51 грн. Із скан-копії робочого документу видно, що на сьогодні приватні електронні майданчики працюють в системах Prozorro Prozorro.Sale (продаж активів фінансових установ і державного майна).

проззоро

Фото з Facebook Олександра Качури

Зокрема, щоби здійснити закупівлі через Prozorro на суму від 200 тис грн до 1 млн грн, необхідно сплатити майданчику 510 грн, а від 4 млн грн – 3400 грн. В системі продажів плата ще більша.

Наприклад, за продаж майна фінансової установи на суму від 1 до 5 млн грн, необхідно сплатити майданчику 2% від вартості майна. А переможець, який придбав об'єкт приватизації вартістю від 4 до 64 млн грн, має сплатити в приватну кишеню 3% від вартості об'єкту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: