fbpx
Сьогодні
21:31 09 Жов 2019

У Вінниці встановили підземні контейнери для роздільного сміття на сонячних панелях

У Вінниці на лівобережній частині міста, на розі вулиць Замостянської та Острозького, розмістили новий підземний майданчик для роздільного збору сміття.

Складається він із шести боксів: три – для вологих відходів та три – для сухих.

Поруч зі сміттєвими баками встановили світильники та камери відеоспостереження, які працюють на сонячних батареях. Для інформування городня встановили спеціальні інформаційні таблички, на них міститься детальна інструкція, як користуватися контейнерами. Особливість цього майданчика в тому, що він обладнаний спеціальними індикаторами, які сигналізують про наповненість сміттєвих баків. Якщо контейнер наповнений, він автоматично заблоковується, а сигнал передається до служби вивезення сміття.

вінниця підземні контейнери

«Перевага підземних сміттєвих систем у тому, що побутові відходи зберігаються під землею і не створюють дискомфорту – немає неприємного запаху, негативного враження від накопичення відходів. А сама територія виглядає естетично. Окрім того, живлення системи відбувається від сонячних панелей. Важливо, щоб мешканці дотримувалися правил використання, – тоді механізм працюватиме справно. Для зручності обслуговування плануємо управляти системами дистанційно – вивезення вологої та сухої фракції контролюватимуть з диспетчерського пункту за допомогою дистанційних пультів», – повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

вінниця підземні контейнери

Зазначимо, перший підземний контейнерний майданчик з'явився у Вінниці торік. Шість нових контейнерів для збору твердих побутових відходів встановили на розі вулиць Гоголя та Толстого, що в центральній частині міста. Аналогічний майданчик до початку холодів планують облаштувати на вулиці Мури. Зараз виготовляється конструкція, а з наступного тижня розпочнуться будівельні роботи. Таким чином у Вінниці діятиме вже три підземних майданчика для роздільного збору сміття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: