fbpx
Сьогодні
10:16 09 Жов 2019

У "Слузі народу" розповіли, як зміниться адміністративно-територіальний устрій України

Партія «Слуга народу» має намір змінити адміністративно-територіальний устрій країни, об'єднавши області в регіони, а райони – в округи.

Про це розповів  в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко.

За словами Корнієнка, базовою адміністративною одиницею стануть громади, які планується укрупнити, 10-15 громад складуть округ, який очолить префект (наразі планується укрупнити райони в 100 округів).

На рівні областей планується призначення обласними радами глав виконавчих органів, яким будуть передані повноваження. При цьому планується прийняти закон про службу в органах місцевого самоврядування, який давав би соціальні гарантії місцевим чиновникам, але забороняв би входити в виконкоми депутатам для того, щоб "менше політизувати їх роботу".

Паралельно на рівні області також буде призначатися префект, який "функціонально і організаційно підпорядкований Кабміну".  Концієнко зазначає, що  це має бути "держслужбовець, який координує роботу центральних органів виконавчої влади на місцях і стежить за законністю рішень органів місцевого самоврядування".

Втім, для проведення цієї реформи потрібно міняти Конституцію, в якій на даний момент не передбачені ні округи, ні регіони, ні префекти, а потім приймати відповідні закони.

Заступник також додав: "Згідно road map по децентралізації, до кінця листопада плануємо вийти на проект нового адміністративно-територіального устрою і почати обговорювати його з людьми".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: