У Горішніх Плавнях найчистіше повітря, в Маріуполі та Дніпрі – найбрудніше

Місто Горішні Плавні в Полтавській області за індексом забруднення атмосфери (ІЗА), який враховує ступінь забруднення атмосферного повітря по п'яти пріоритетних забруднюючих домішках, знову опинилося на останньому місці в січні-червні 2019 року серед 39 міст України, в яких розраховується індекс.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) ім. Б. Срезневського, серед міст з дуже високим рівнем забруднення в першому півріччі поточного року перебували (в порядку зниження) Дніпро і Маріуполь, з високим рівнем забруднення – Одеса, Миколаїв, Кам'янське, Кривий Ріг, Херсон, Київ, Луцьк, Запоріжжя, Рубіжне, Краматорськ та Лисичанськ.

"Дуже високий і високий рівень забруднення повітря був обумовлений здебільшого значними середніми концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин", – констатується в дослідженні ЦГО.

У звіті наголошується, що загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України в першому півріччі в 2019 році знизився за показником КІЗА (усереднений коефіцієнт індексу забруднення атмосфери, який визначається за п'ятьма компонентами з найвищою ГДК) з 7,6 до 7,1 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок зниження вмісту фенолу.

Оцінка стану забруднення атмосферного повітря в містах України здійснювалася за даними спостережень в 39 містах на 129 стаціонарних постах державної системи моніторингу гідрометеослужби. В атмосфері визначався вміст 22 забруднюючих речовин, включаючи вісім важких металів.

Найменш забруднене повітря в січні-червні 2019 року було в таких містах, як Горішні Плавні (на 39-му місці), Світловодськ (38), Ізмаїл (37), Олександрія (36) і Харків (35).

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, захист людей і громад, зрив будь-яких спроб наступу росіян

Президент України Володимир Зеленський окреслив нагальні пріоритети: позиції на фронті, фізичний захист людей і громад,… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Російські окупанти прорвалися до Красногорівки, але ЗСУ заблокували штурмові групи ворога, – ОСУВ “Хортиця”

Штурмові групи російської армії змогли прорватися до Красногорівки, що на Авдіївському напрямку у Донецькій області.… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Зеленський заслухав доповіді міністра оборони та головнокомандувача ЗСУ про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський сьогодні 8 травня заслухав доповідь міністра оборони України Рустема Умєрова та звіт головнокомандувача… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Це “божевільна місія”: Угорщина виступила проти створення фонду НАТО на €100 млрд для України

Угорщина не братиме участі у фонді НАТО для України на 100 млрд євро, який запропонував створити генсек… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

В Індії затримали чотирьох людей: намагалися вербувати найманців для війни проти України

Правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024
  • Новини

Остін: Наразі зарано говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування, на це потрібен час

Наразі "надто рано" говорити про ефект на полі бою від наданого Україні фінансування військової допомоги… Читати більше

Wednesday May 8th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.