fbpx
Сьогодні
12:19 09 Жов 2019

Переговори щодо "ПриватБанку" мають бути публічними - заявив Нацбанк

У разі, якщо між колишніми та нинішніми власниками ПриватБанку почнуться переговори про пошук певного компромісу у питанні його націоналізації, то такі переговори повинні бути публічними.

Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю «Ліга.Фінанси».

«Поки що я не бачу нічого подібного. Але думаю, якщо таке обговорення все ж почнеться, воно буде публічним — аж занадто чутлива для України тема», — повідомила Рожкова.

Вона зазначила, що наразі Нацбанк не бере участі у жодних переговорах з колишніми власниками ПриватБанку Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим, водночас вона додала, що у 2017 році були пошуки компромісу, але вони були безуспішними.

Крім цього, Катерина сказала, що у новому меморандумі про співпрацю між Україною та Міжнародним валютним фондом буде блок питань, присвячених націоналізованому ПриватБанку та збанкрутілим українським банкам.

«Меморандум безумовно міститиме блок про ПриватБанк та інші виведені з ринку банки. Але у якій формі — поки що важко сказати», — повідомила Рожкова.

За її словами, наразі в Україні існує ціла нереформована та незалежна гілка влади — судова, за допомогою якої здійснюється тиск як на Нацбанк, так і на уряд. Тому судова реформа наразі є необхідною.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: