fbpx
Сьогодні
14:10 09 Жов 2019

Нацбанк надіслав Рябошапці листа з приводу виведення коштів з ПриватБанку

Національний банк України надіслав новому генеральному прокурору Руслану Рябошапці листа, у якому проінформували про справу виведення з ПриватБанку коштів колишніми власниками напередодні націоналізації.

Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю «Ліга.Фінанси».

«Ми написали листа новому генпрокурору, проінформували про матеріали справи, які були передані до ГПУ. Але для початку, як мені здається, потрібно буде визначити, кому підслідна ця справа не впевнена, що Генпрокуратурі. Можливо ДБР», — повідомила Рожкова.

Також Рожкова заявила, що обшуки, які правоохоронці проводили у ПриватБанку, можуть нашкодити судам банку проти колишніх власників.

Нагадаємо, що після націоналізації ПриватБанку НБУ замовило дослідження міжнародної аудиторської компанії Kroll. Kroll за результатами аудиту повідомила, що колишні менеджери ПриватБанку вивели понад 5,5 мільярдів доларів. Кредити, які видавав ПриватБанк юридичним особам, використовувались для придбання активів та фінансування бізнесу екс-акціонерів та груп пов'язаних з ними осіб в Україні та за кордоном. Схема діяла близько 10 років.

Колишній голова ГПУ повідомляв, що юридично Коломойський не завдавав ПриватБанку збитків на 5,5 мільярда доларів.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк заявив про необхідність публічності переговорів стосовно ПриватБанку.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: