fbpx
Сьогодні
13:12 09 Жов 2019

Глава МВС Естонії заявив, що держава не прийматиме іммігрантів з України

Март Хельме. Фото: Кен Мюрк ERR

До тих пір, поки EKRE (ультраправа Консервативна народна партія) входить в урядову коаліцію, Естонія відмовляється приймати іммігрантів.

Як повідомляє портал ERR , про це заявив глава МВС Естонії і лідер партії EKRE Март Хельме.

Він зазначав наступне: "Я теж сказав в своєму виступі, що ми розуміємо ті країни, але наші можливості приймати взагалі не йдуть в розрахунок. Я не буду приєднуватися до цієї ініціативи ні формально, ні неформально". Разом з тим Хельме висловив готовність проявити солідарність та надавати "технічну та експертну" допомогу .

Він додав, що Естонія зараз стикається з дуже сильним напливом мігрантів зі сходу, з республік колишнього СРСР. "Якщо подивитися, то клопочуть про притулок найбільше не з Близького Сходу або Африки, а з України. На другому місці Грузія, потім Молдавія і тільки потім Афганістан і подібні країни", – розповів лідер консерваторів.

За його словами, у Естонії досить проблем з іммігрантами з України, а країни Південної Європи не вважають це проблемою.

"У нас і зараз труднощі з цим імміграційним тиском, і ми не бачимо особливого розуміння по відношенню до нас. Українці швидше інтегруються в російськомовну громаду, і для нас це культурна та демографічна проблема. Навіть якщо хтось говорить, що це не проблема, то насправді це дуже серйозна проблема. А якщо ми почнемо відкривати ще другий і третій фронт, приймати з Латинської Америки, Венесуели, Близького Сходу і ще з західно-африканських країн на південь від Сахари, то нам сил не вистачить ", – вважає міністр внутрішніх справ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: