fbpx
Сьогодні
11:14 09 Жов 2019

Депутат Деркач оприлюднив інформацію щодо впливу США на НАБУ

Народний депутат Андрій Деркач, ініціатор кримінальної справи про втручання у вибори США, оприлюднив документи, з яких випливає, що перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава протягом кількох років надавав посольству США в Києві інформацію, яка негативно вплинула на хід подій в Україні та США.

Про це повідомив"Інтерфакс-Україна".

Сьогодні він оприлюднив отримані від журналістів-розслідувачів документи, серед яких листування між співробітниками НАБУ і представниками дипломатичних місій іноземних держав в рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 111 КК України "Державна зрада".

Документи свідчать, що неодноразово, починаючи з 14 липня 2017 року з електронної поштової скриньки помічниці першого заступника НАБУ Гізо Углаву Поліни Чиж на адресу фахівця з правових питань програми боротьби з корупцією Департаменту юстиції США Посольства США в Україні Анни Ємельянової пересилалися переліки кримінальних проваджень, якими займаються детективи НАБУ.

"Буде оприлюднена переписка співробітників НАБУ і співробітників посольства США за кілька років, яка є у матеріалах справи за статею 111 ККУ державна зрада, а також документи в рамках 6 кримінальних проваджень щодо компанії "Burisma", де фігурує екс-віце-президент США Джо Байден та його син Хантер".

При цьому Деркач стверджує, що міжнародна корупція такого масштабу не могла проходити без участі п'ятого президента України Петра Порошенка.

"Ми бачимо в який конфлікт потрапила нова влада України завдяки діяльності попереднього президента Порошенко. Я хочу підкреслити, що я практично впевнений, і не тільки я, а й багато журналістів, що відповідальність за ту ситуацію в якій опинилася Україна персонально несе Петер Порошенко – за втягування України у втручання у вибори президента в США, за величезну кількість корупційних скандалів і міжнародної корупції, яка не могла відбуватися без його контролю або участі ", – сказав нардеп Андрій Деркача прес-конференції в середу.

За словами Деркача, ці документи він вже передав до Державного бюро розслідувань (ДБР) і Генпрокуратуру України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: