fbpx
Сьогодні
10:47 09 Жов 2019

Богдан і Зеленський зустрічалися в США з бізнесменом, який має хитрі наміри

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до США бачився з бізнесменом Семом Кисліним.

Про це доповідає газета The Insider.

Автори журналістських розслідування стверджують, що Кислін намагається скористатися своїми зв'язками в оточенні президента США Дональда Трампа, щоб домогтися розморожування активів, заарештованих українським судом в рамках справи про "грошах Курченко-Януковича". Репутація бізнесмена не бездоганна: за даними ФБР, він пов'язаний з російською організованою злочинністю, йдеться в матеріалі.

25 вересня в Нью-Йорку Зеленський Зустрівся з представниками єврейської громади США: релігійними лідерами, бізнесменами, громадським діячами. За даними джерел авторів розслідування, Кислін на ній, як мінімум, був присутнім. Зустріч в готелі Parker була публічною і висвітлювалася прес-службою Офісу президента України. Журналісти зробили кілька фотографій учасників зустрічі, які виходили з готелю. Обличчя Кисліна на фото не потрапило, але два джерела підтвердили, що людина в червоній жилетці поруч з Зеленським – це він.

кислін та зеленський

Фото The Insider

Друга зустріч, яка відбулася в той же день в ресторані "Російська чайна" навпроти готелю Parker, викликали більший інтерес у журналістів. Вона проходила в набагато більш вузькому колі. Зеленський в ній не брав участь, але зате там був керівник ОП Андрій Богдан. Автори матеріалу стверджують, що він представляв на зустрічі українського президента. Джерела журналістів стверджують, що зустріч носила діловий характер і була організована Кисліним.

"Це була просто зустріч по бізнесу, з інвестицій зі США в Україну і, навпаки, інвестицій українців в нерухомість в США. Сем Кислін зводив людей, говорив, тобі треба поговорити з тим-то, а тобі з тим-то, мої пропозиції слід направляти такій-то людині ", – розповів авторам матеріалу на умовах анонімності один з учасників зустрічі в" Російській чайній".

Журналісти направили запити стосовно Кисліна, Богдану і Зеленському з питаннями про характер зустрічей в Нью-Йорку, але відповідей на них не отримали.

В інтерв'ю російському пропагандистському телеканалу "НТВ" 1 вересня американський бізнесмен заявляв, що це він рекомендував Рудольфу Джуліані порадити Трампу "розкручувати" тему української корупції. Автори матеріалу допускають, що Кислін має на меті скористатися скандалом і контактами з офісом Зеленського, щоб повернути заморожені в Україні активи своєї офшорної компанії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: