fbpx
Сьогодні
15:08 08 Жов 2019

Стало відомо, скільки витратить уряд на перепис населення у 2020 році

У проєкті бюджету на 2020 рік передбачено витрати на проведення статистичних спостережень населення 3,43 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

"Зокрема, видатки на проведення запланованого у 2020 році загальнонаціонального перепису населення передбачені в обсязі 3 431 млн грн. Водночас, крім перепису Україна продовжить здійснювати інші не менш важливі спостереження – на них уряд планує витратити у 2020 р. 10,6 млн грн. Як і щороку, у 2020 р. продовжиться регулярне обстеження умов життя домогосподарств…".

В уряді сподіваються, що проведення перепису населення дозволить більш ефективно витрачати державні кошти у майбутньому. Також там виступають за відкриття статистичних даних, які отримають як від перепису населення, так і від інших статистичних спостережень.

«Міністерство фінансів виступає за відкриття знеособлених мікроданих про умови життя українських домогосподарств, зібрані за кошти платників податків, для всіх бажаючих дослідників і працює над цим в партнерстві з Держстатом та Мінекономрозвитку. Тоді 2020 р. увійде в історію не лише як рік другого перепису, але і як рік, коли вибіркові дані нарешті відкриють свій потужний потенціал», — повідомив заступник міністра фінансів України Юрій Джигир.

Варто зазаначити, що за всю історію України перепис населення проводився лише 1 раз у 2001 році.

Пробний перепис населення планують провести у двох районах Києва у 2019 році.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: