fbpx
Сьогодні
17:36 08 Жов 2019

Під час розведення військ ЗСУ відійдуть на позиції 2016 року, – Хомчак

Унаслідок розведення військ біля Петрівського Донецької області й Золотого Луганської області українські військові відійдуть на позиції, які займали три роки тому.

Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак під час робочої поїздки в район проведення операції Об'єднаних сил, інформує пресслужба Міноборони 7 жовтня.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі. Підрозділи ЗСУ й надалі повністю контролюватимуть ситуацію", – заявив він.

Хомчак додав, що розведення військ має відбутися дзеркально, на відстань одного кілометра від лінії зіткнення в обидва боки.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що українські військові відійдуть на відстань, яка у разі порушення домовленостей бойовиками дасть змогу ЗСУ відразу ж повернутися назад.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Нагадаємо, Разумков сказав, коли почнуть розробляти новий закон про особливий статус Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: