fbpx
Сьогодні
16:08 06 Жов 2019

Учасники віча на Майдані пішли до Офісу президента

Фото hromadske

Учасники акції «Ні капітуляції» на Майдані Незалежності у Києві виголосили вимоги до влади та пішли до Офісу президента та Верховної Ради.

Про це повідомляє hromadske.

Текст заяви за підсумками віча зачитав ветеран Павло Білоус.

ні капітуляції - віче

Фото hromadske

Зі сцени він оголосив про створення «Руху опору капітуляції», до якого закликав долучатися всіх небайдужих. Також у заяві є заклик до фракцій «Голос», «Батьківщина» та «Європейська солідарність» створити у Раді міжфракційне об'єднання «Опозиційна платформа — ні капітуляції».

Також учасники віча вважають, що проведення виборів на окупованому Донбасі та надання особливого статусу цим територіям протирічить Конституції України. Вони вимагають, аби Росія пішли з Криму і Донбасу без будь-яких умов.

ні капітуляції - віче

Фото hromadske

Учасники акції дійшли до Офісу президента, де поскандували «Слуга виходь, народ прийшов», «Ні капітуляції», після чого пішли до Ради.

Біля парламенту учасники акції вимагали відставки глави Офісу президента Андрія Богдана, який опублікував допис у Facebook із нібито скріншотами переписки про те, що людей збирали на Майдан за гроші.

Скоро хтось дуже переляканий, усе вкрадене роздасть народу)))

Posted by Андрей Богдан on Sunday, October 6, 2019

Відставки Богдана та задоволення вимог «Руху опору капітуляції» очікують від влади до 14 жовтня. Після парламенту учасники акції рушили до Кабміну.

14 жовтня учасники акції планують знову вийти на вулиці Києва, а також закликають проводити аналогічні акції в інших містах України.

Раніше повідомлялося, що у понад 30 містах України люди зібралися на віче.

Так, учасники акції вимагають:

  • Заборонити впровадження особливого статусу для окремих районів Донеччини та Луганщини чи будь-яких інших регіонів України.
  • Заборонити впровадження амністії для бойовиків так званих «ДНР» і «ЛНР».
  • Заборонити відведення українських військ від лінії розмежування.
  • Заборонити утворення будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема народних міліцій на території окупованого Донбасу.
  • Заборонити проведення виборів до будь-яких органів влади чи самоврядування на території так званих «ДНР» і «ЛНР» до отримання повного контролю по усій довжині україно-російського кордону.
  • Вийти з безперспективного Мінського формату та ініціювати Будапештський формат перемовин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: