fbpx
Сьогодні
22:24 06 Жов 2019

Сенцов у Києві презентує збірку малої автобіографічної прози

Фото Reuters

Український режисер, колишній бранець Кремля Олег Сенцов зустрінеться у Києві зі своїми читачами та презентує збірку малої автобіографічної прози «Маркетер», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева».

Про це повідомляється на сайті видавництва.

"Зустріч відбудеться 15 жовтня, у вівторок, о 19:00 в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Вхід вільний за умови онлайн-реєстрації або запрошень, які можна буде взяти у Книгарні-кав'ярні Старого Лева, що на вул. Прорізна, 10", – ідеться в повідомленні.

Модеруватиме презентацію письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар'яна Савка.

«Маркетер» — друга збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова, яку він написав, перебуваючи в ув'язненні. У ній автор розповідає про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, безгрошів'я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев'яностих, зміна цінностей, руйнування стереотипів, становлення, загартовування душі й характеру, любов, дружба, виживання і бізнес…

Маркетер Сенцов

Перша збірка оповідань Олега Сенцова називається «Жизня». Обидві книжки — двомовні: оригінальні тексти, написані автором, опубліковані поруч із перекладом українською у виконанні Сергія Осоки. Книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева» спільними зусиллями з Українським ПЕН.

«Я давно запланував книгу «Маркетер», вона довго визрівала. Коли у працівників колонії був період «зимових канікул», я зрозумів, що час цієї книжки настав. І так співпало: 11 оповідань з'явилось за 11 вихідних днів. Ця книжка деякою мірою є продовженням «Жизні», де йшлося про моє дитинство, – тут описані 90-ті, мої студентські роки», — розповідає Олег Сенцов.

Написаного від руки «Маркетера» Олег Сенцов передав через свого адвоката Анастасії Чорній, кастинг-директору його фільмів, яка розшифрувала, набрала тексти і передала їх у видавництво. Роботу над книжкою «Маркетер» видавництво розпочало у червні, а друком вона вийшла у вересні.

Раніше Сенцов прокоментував підписання "формули Штайнмаєра".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: