fbpx
Сьогодні
22:00 06 Жов 2019

Разумков пообіцяв, що Нацгвардія буде спостерігати за безпекою під час розведення військ

Фото Reuters

Під час розведення військ за безпекою на неокупованій території Донбаса буде спостерігати Національна гвардія і Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Про це заявив голова Верховної ради Дмитро Разумков в інтерв'ю каналу "Україна", передає РБК-Україна.

"Ніхто не здає свої території, ніхто не здає своїх громадян. Сьогодні компонент безпеки на тій території, від якої будуть відходити українські Збройні сили, якщо це буде відбуватися, ми будемо бачити таку можливість, безпека буде зберігатися за рахунок Національної гвардії, за рахунок правоохоронців, які будуть перебувати на цій території. Це українська територія, на ній будуть діяти закони України, а за додержанням законів та безпекою слідкуватимуть правоохоронні органи української держави", – заявив Разумков.

За його словами, спостереженнями за безпекою на території відведення військ зможуть долучитися представники ОБСЄ та журналісти.

"Ми бачили розведення військ у Станиці Луганській. Сьогодні йде мова про розведення в Петровському і Золотому. Це дасть можливість почати виконувати перший пункт мінських домовленостей. Тобто завершення вогню і розведення військ з лінії розмежування. Якщо ці пункти будуть виконуватися, ми будемо бачити реальні позитивні зміни", – додав він.

Також Разумков пояснив, коли почне діяти закон про особливий статус Донбасу.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського є два сценарії для виборів на Донбасі.

Нагадаємо, Пристайко допустив можливість відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу.

Яременко заявив, що вибори в ОРДЛО проводитимуться одночасно з виборами по Україні, а особливий статус може бути у рамках децентралізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: