fbpx
Сьогодні
20:49 06 Жов 2019

Разумков назвав "червоні лінії", які не буде переступати влада

Фото ReutersФото Reuters

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявляє, що під час підготовки нового закону про особливий статус Донбасу не буде перейдено жодної "червоної лінії".

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна", повідомляє Укрінформ.

"Повертаючись до червоних ліній. Ключовим питанням стоїть питання про вибори. Вибори можуть відбуватися виключно за українським законодавством, і це одна з тих червоних ліній, про які ми говорили. Друге — вибори можуть відбуватися лише коли немає кулеметів, танків, іншої зброї. Тому що все це не дозволяє провести вибори. Коли буде досягнутий безпековий компонент, про що говорять усі політики і в першу чергу Президент і я, і представники нашої політичної сили, тоді ми зможемо виключно за українським законодавством провести вибори на поки що тимчасово окупованій території. Коли в нас буде контроль над кордоном, коли ОБСЄ визнає ці вибори, саме тоді почне працювати так званий новий закон про особливий статус Донбасу", – сказав Голова ВР.

Разумков наголосив, що ніхто не буде порушувати "червоні лінії", які були зазначені раніше, тому що від них залежить територіальна цілісність і суверенітет України.

"Ми дійсно розуміємо, що так званий закон про особливий статус тимчасово окупованих територій закінчується в цьому році. І треба знаходити новий механізм, новий закон, і Президент про це говорив, що це буде публічна позиція, це не буде писатися в Офісі Президента або в закритому комітеті Верховної Ради. Це закон буде писатися разом з суспільством, тому що це питання дуже важливе для всієї держави", – зауважив Разумков.

Також Разумков пояснив, коли почне діяти закон про особливий статус Донбасу.

Раніше повідомлялося, що у Зеленського є два сценарії для виборів на Донбасі.

Нагадаємо, Пристайко допустив можливість відновлення залізничного сполучення з окупованими районами Донбасу.

Яременко заявив, що вибори в ОРДЛО проводитимуться одночасно з виборами по Україні, а особливий статус може бути у рамках децентралізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: