fbpx
Сьогодні
13:57 05 Жов 2019

Трамп вирішив істотно скоротити штат Ради національної безпеки США через ситуацію з імпічментом

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп наказав істотно скоротити штат Ради національної безпеки при Білому домі на фоні розслідування, пов'язаного з імпічментом.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

"Цього тижня виконувачу обов'язків начальника штабу Білого дому Міку Малвані і раднику з національної безпеки Роберту О'Брайєну передали запит на обмеження чисельності персоналу Ради нацбезпеки", – йдеться у повідомленні.

Як повідомили виданню, це може бути пов'язано з тим, що "Білий дім зіштовхнувся з вимогою імпічменту, викликаною скаргою інформатора".

Водночас інші наближені до Білого дому люди пояснили скорочення штату так: зусилля Білого дому, спрямовані на те, щоб зробити його зовнішньополітичний підрозділ більш гнучким з новим радником Робертом О'Брайєном.

Зазначається, що члени Конгресу раніше вже вимагали зменшити штат Ради нацбезпеки. Деякі законодавці навіть погрожували перетворити радника з національної безпеки в затверджену сенатом посаду, якщо адміністрація не скоротить кількість співробітників.

За даними Bloomberg, в штаті Ради національної безпеки зараз налічується більше ніж 300 осіб.

Нагадаємо, про справу щодо імпічменту Трампа заговорили на ґрунті тверджень про те, що Трамп у липневій телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським тиснув на Україну щодо розслідування справи сина свого конкурента на виборах 2020 року Джо Байдена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: