fbpx
Сьогодні
20:30 05 Жов 2019

На МКС готують космонавток до першого суто жіночого виходу у відкритий космос

Перший вихід у відкритий космос, у якому жінок не супроводжуватиме чоловік, може відбутися 21 жовтня цього року.

Про це повідомляє Space.com.

Астронавтки Крістіна Кох та Джесіка Меїр зараз перебувають на Міжнародній космічній станції. Це буде четвертий у серії з десяти виходів у відкритий космос, які відбудуться протягом наступних трьох місяців, але перший раз, коли дві жінки виходять разом.

Раніше такий вихід планувався на березень 2019 року, однак тоді не виявилось достатньо космічних костюмів потрібного розміру. Обом жінкам потрібен був костюм середнього розміру, однак на космічній станції був доступний лише один такий.

Зараз NASA вже надіслало необхідну кількість обладнання на МКС.

Астронавтки Кох і Меїр замінять батареї на сонячних панелях. Їх перебування поза МКС триватиме приблизно шість з половиною годин.

Астронавти й космонавти виконали понад 200 виходів у відкритий космос з метою ремонту і підтримки МКС, але лише 15 жінок взяли у них участь. Їх завжди супроводжували чоловіки.

У жовтні Крістіна Кох проведе три виходи в космос: один разом з космонавтом NASA Ендрю Морганом 6 жовтня, інший також з Морганом 11 жовтня і 21 жовтня вийде з Меїр.

Кох прибула на Міжнародну космічну станцію 14 березня для своєї першої місії космічного польоту. Вона залишиться на станції до лютого 2020 року, чим встановить рекорд серед жінок з тривалості перебування на станції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: