fbpx
Сьогодні
11:29 04 Жов 2019

Зеленський зустрівся з Лукашенком у Житомирі

Сьогодні відбувається запланована зустріч віч-на-віч Президента України Володимира Зеленського та Президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка у Житомирі в рамках Другого форуму регіонів України й Білорусі. 

Відео початку зустрічі опубліковане на сторінках Офісу Президента в соціальних мережах  та на офіційному порталі Президента.

"Мені дуже приємно вітати Президента Республіки Білорусь на нашій Житомирщині… Мені дуже приємно, що між нашими країнами немає кордонів, тому що наші люди дружні і ментально, я вважаю, абсолютно близькі. Я цим пишаюсь і впевнений, що кожний українець теж пишається, що у нас такі добрі стосунки і добрі сусіди", – сказав Зеленський.

Лукашенко теж підкреслив, що українці і білоруси чудово розуміють одне одного, хоча й розмовляють різними мовами.

В свою чергу, Президент Білорусі зазначив, що сьогодні вперше особисто зустрічається з українським колегою, хоча заочно знайомий з ним давно, щоб "звірити годинники, пройти за порядком денним у відносин між країнами і домовитися".

"Ми завжди будемо добрими і надійними вашими прихильниками і партнерами. І якщо нова влада України схоче встановити з нами братні тісні стосунки, за нами діло не стане", – запевнив Президент Білорусі.

 

лукашенко зеленський

Фото: сайт Президента 

Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко виступлять з промовами на заключній частині Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, а після цього відбудеться церемонія підписання двосторонніх документів.

Крім того, як планується, Президенти України та Білорусі оглянуть виставку великогабаритної сільськогосподарської техніки.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: