fbpx
Сьогодні
14:08 03 Жов 2019

Заволодіння 20 млн: НАБУ підозрює ексдепутата БПП

Стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України підозрює у завданні 20 млн грн збитків "Укразалізниці" колишнього нардепа БПП Валерія Іщенка, його фінансового радника та Михайла Бейліна.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

"2 жовтня 2019 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили трьом особам про підозру у завданні 20 млн грн ДП "Укрзалізничпостач" (з грудня 2015 року – філія АТ "Укрзалізниця", ) та замаху на заволодіння ще 44 млн грн цього ж ДП", – зазначається у повідомленні.

Мова йде про екснародного депутата від БПП Валерія Іщенка, його фінансового радника та Михайла Бейліна – експозаштатного радника Глави Адміністрації Президента України в 2015 – 2016 роках.

За версією слідства, у 2015 році приватний підприємець звернувся до Іщенка з проханням у сприянні організації схеми постачання метизної продукції на "Укрзалізницю" за вдвічі завищеними цінами. Нардеп погодився сприяти у вчиненні злочину, зокрема порадами, фінансовими ресурсами та своїми діловими зв'язками. У цьому йому допомагав його фінансовий помічник та Михайло Бейлін.

У результаті, службові особи "УЗ" допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах, після чого уклали угоду на постачання метизної продукції за цінами, що на той момент майже вдвічі перевищували середньоринкові.

Внаслідок цих незаконних дій, за версією слідства, "Укрзалізниці" було завдано майнової шкоди у розмірі понад 20 млн грн.

Також додається, що наразі місцезнаходження двох останніх осіб не встановлено.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: