fbpx
Сьогодні
16:29 03 Жов 2019

Фільм про Гарета Джонса стане першим в Україні адаптованим для незрячих та нечуючих

"Ціна правди" стане першим фільмом, який незрячі та нечуючі люди матимуть змогу відвідати у всіх кінотеатрах країни.

За ініціативою виробників фільму та агенції "Доступне Кіно" за підтримки Українського культурного фонду до фільму буде виготовлено тифлокоментар для незрячих людей та адаптовані субтитри для нечуючих людей, повідомляється на сторінці стрічки у Facebook.

Отже, незрячі та нечуючі глядачі зможуть переглянути фільм, відвідавши будь-який показ та завантаживши перед тим спеціальний додаток на свій смартфон.

А поки що, пропонуємо переглянути Адаптований трейлер фільму:


"Інклюзія в кінокультурі – це коли кожна людина, незважаючи на інвалідність, може прийти на кіносеанс у зручний час і переглянути фільм разом з усіма. Саме таким ми бачимо розв'язання проблеми недоступності кіно для незрячих та нечуючих людей в Україні. Це велика подія для доступності кіно в Україні, і ми раді презентувати трейлер до фільму з тифлокоментарем та адаптованими субтитрами", – розповів продюсер Єгор Олесов.

"Ціна правди" — фільм польської режисерки Агнешки Голланд. Картина розповідає історію уельського журналіста Гарета Джонса, який повідомив світові про Голодомор у Радянській Україні, що в 1932-1933 роках вбив мільйони людей.

Світова прем'єра стрічки з назвою "Mr. Jones" відбулася на 69-му Берлінському кінофестивалі, а нещодавно фільм потрапив до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії.

Фільм знімали в Україні, Польщі та Шотландії. В Україні зйомки проходили на найбільшій площі Європи у Харкові, яку на деякий час спеціально закрили для жителів та гостей міста.

Прем'єра стрічки «Ціна правди» – 28 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: