fbpx
Сьогодні
19:58 01 Жов 2019

UNIT.City запустив унікальний арт-об'єкт "Маяк" з планетарієм всередині

У UNIT.City відкрили незвичний арт-об'єкт під назвою «Маяк». Найвищу заводську трубу Києва (60 метрів) переобладнали в світлову інсталяцію – яскравий символ майбутнього.

У чому фішка

З настанням темряви світло поступово піднімається вгору вздовж труби. Спочатку запалюються вогні з двох сторін зовнішньої частини труби. Тут встановлені дві смуги медіа-освітлення за технологією LED. Смуги світла повільно піднімаються вгору, заряджаючи пучок світла в горлі труби. Досягнувши вершини, в небі над столицею запалюється яскравий промінь. Довжина пучка може досягати 100 метрів, при діаметрі основи в 3,5 м.

В середині труби на висоті 48 метрів розташована металева платформа, де розташовані три прожектори з галогеновими лампами потужністю 7,5 кВт кожен. Розроблено різні варіанти сценаріїв роботи труби, залежно від подій і сезонів. На вершині труби також встановлені відповідні маячки для орієнтації літаків.

«UNIT.City має інтегруватися у міжнародну інноваційну екосистему. Для цього ми готові активно інвестувати в проект, залучати до співпраці світових технологічних лідерів, взаємодіяти з глобальними фінансовими інституціями. Парк вийшов на новий рівень та є зрозумілим партнером для ключових гравців галузі», – зазначив засновник UFuture Василь Хмельницький.

UNIT.City Маяк

Хто це придумав

Це робота британського художника-інсталятора Себастьяна Кайта. Кайт працює з хореографами, композиторами, кінематографістами та дизайнерами по всьому світу.

«Я хотів створити об'єднуючий символ в епоху змін в українській історії. Символ поваги до минулого, землі, на якій він стоїть, та прагнення до майбутнього. Димохід, який колись символізував українську індустріалізацію, сьогодні, за допомогою універсальної мови світла, перетворюється в маяк надії, – говорить Себастьян. – «Маяк» – це живе відображення людей й міста, він змушує нас замислитися щодо свого місця в цьому світі».

Концепцію проекту реалізувала девелоперська компанія UDP.

«Планетарій» всередині

Раніше всередині труби облаштували щось на кшталт планетарію з чотирма проекторами та LED-технологіями. Технологія «Кінотеатр 360», встановлена українською компанією з розробки візуальних рішень Front Pictures, утворює ефект 3D-простору й повного занурення. Зображення можна керувати дистанційно через додаток на планшеті. Потрапити туди можна по скляному коридору, який з'єднує два кампуси інноваційного парку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: