fbpx
Сьогодні
Фото 16:51 01 Жов 2019

Макрон зустрівся з Сенцовим

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з українським режисером, звільненим з російської в'язниці Олегом Сенцовим.

Про це пише правозахисниця, виконавча директорка Центру Громадянських Свобод Олександра Романцова. За її словами, Сенцову вдалось передати Макрону звернення з переліком усіх 86 імен актуальних в'язнів Кремля в Криму та на території РФ.

Макрон Сенцов

"Під час зустрічі з Президентом Макроном Олегу Сенцову вдалось передати звернення з переліком усіх 86 імен актуальних в'язнів Кремля в Криму та на території РФ, а також нагадати про полонених Донбасу, за яких необхідно продовжувати боротися", – пише вона.

Сам Сенцов повідомив, що обговорив з Макроном цілі Путіна.

Макрон Сенцов

"Запитав, чи розуміє Макрон справжні цілі Путіна і довіряє йому. Відповіді мене задовольнили. …Я розповів про своє бачення ситуації і конкретніше про 227 наших полонених на Донбасі і 86 у Росії. Більшість з останніх – кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити у вигляді ісламських терористів. Президент мене почув. Щоб інформація закріпилася краще, подарував свою тюремну пластикову кухоль з наклеєною прізвищем. Сказав при цьому: "Можете її поставити на полицю, а можете викинути у відро для сміття – це не важливо. Важливіше, щоб ви не забували про наших полонених", – пише Сенцов.

Під час зустірчі з Президентом Макроном Олегу Сенцову вдалось передати звернення з переліком усіх 86 імен актуальних В'…

Posted by Sasha Romantsova on Tuesday, October 1, 2019

Страсбург. После общения с Макроном. Интересно было познакомиться и пообщаться. Поблагодарил за помощь в освобождении…

Posted by Oleg Sentsov on Tuesday, October 1, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: