fbpx
Сьогодні
11:36 01 Жов 2019

До Української антарктичної експедиції розпочато новий відбір: як потрапити

Фото: tsn.ua

З 1 жовтня в Україні стартує новий конкурсний відбір у 25-ту Українську антарктичну експедицію на 2020-2021 роки. 

Інформацію про це оприлюднили у прес-службі Мінестерстві освіти і науки України.

Триватиме конкурс протягом всього жовтня. За цей час Національний антарктичний науковий центр МОН планує знайти дванадцятьох полярників.

"Ми знову шукаємо найкращих професіоналів і водночас романтиків, які проведуть цілий рік на станції "Академік Вернадський". Хочу зауважити, що до роботи 25-ї Української антарктичної експедиції 2020-2021 років буде прикуто надзвичайно багато уваги. Адже 2020 року спершу весь світ святкуватиме 200-річчя відкриття Антарктиди, а потім Україна відзначатиме першу чверть століття нашої станції", – розповів керівник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий.

Обіцяють, що відбір проходитиме без гендерних обмежень.

"Цього року ми знову не ставимо жодних обмежень – головне, щоб кандидати чи кандидатки були фахівцями за своїми напрямами і мали необхідне здоров'я для роботи в Антарктиді", – додав також Дикий.

На цей раз загін XXV  УАЕ формується з 12 осіб: орієнтовно з 7 науковців, 3-х осіб інженерно-технічного персоналу, лікаря та кухара. Вчені мають працювати за такими напрямами досліджень: геолого-геофізичні, гідрометеорологічні та океанографічні, геокосмічні, біологічні.

Загальні критерії відбору: відсутність протипоказань до роботи в арктичних умовах і хронічних захворювань. Важливими також є знання іноземної мови та врівноважений, комунікабельний характер. Водночас кожна окрема вакансія має власні докладні вимоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: