fbpx
Сьогодні
11:10 30 Вер 2019

Як тобі таке, Маск? Росіяни заявили, що розробляють аналог Dragon

"Роскосмос" заявив про намір розробити багаторазовий вантажний космічний корабель "Арго", який має стати аналогом апарату Dragon американського підприємця Ілона Маска.

Про це повідомив російський підприємець Григорій Берьозкін, інформує Lenta.ru.

"Арго" буде призначений для постачання населених орбітальних станцій. Він зможе доставляти на орбіту вантаж масою до двох тонн, і одну тонну – повертати на Землю.

Корабель, який планується створити спільно з приватною компанією МТКС, буде забезпечений посадочними двигунами, які включаються на висоті 250 метрів, а також системою амортизації. За словами представників МТКС, "Арго" буде готовий до 2024 року. Розробка дозволить істотно знизити вартість доставки вантажів на орбіту.

Новий корабель зможе перебувати в складі орбітальної станції 300 днів. Крім того, "Арго", за словами конструкторів, здатний на автономний політ до 30 днів для проведення досліджень і експериментів.

Вартість одного запуску оцінюється в 10 мільйонів доларів, що дешевше польоту Dragon (40 мільйонів доларів). За технічними характеристиками "Арго" не перевищує аналог від SpaceX, але має переваги перед безпілотним вантажним кораблем Прогрес-МС, якій він повинен скласти конкуренцію на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, учора Ілон Маск представив космічний корабель Starship, який може перевозити людей та вантажі на Місяць або Марс і назад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: