fbpx
Сьогодні
11:30 29 Вер 2019

Українські еко-стартапи поїдуть в Амстердам на всесвітній конкурс зелених бізнес-ідей

В Івано-Франківську відбувся національний фінал найбільшого в світі конкурсу «зелених» бізнес-ідей ClimateLaunchpad. Переможцями стали стартапи Carbominer, ecoTyre та Atmosphere.

Про це Рубриці розповіли організатори конкурсу.

Цього року Greencubator отримав 35 заявок від учасників, з яких до національного фіналу потрапило 9 команд, які і презентували свої ідеї на території ревіліталізованого заводу «Промприлад .Реновація» 21 вересня.

Перше місце зайняла команда Carbominer, яка розробила технологію збору вуглекислого газу для теплиць, що дозволяє використовувати його для прискорення росту рослин.

Друге місце посіла команда ecoTyre, яка розробила метод глибокої переробки автомобільних шин, що базується на використанні електромагнітного поля. Рішення української команди мобільне, адже передбачає виїзд на звалища шин і їх переробку на корисні складові: гуму, металевий корд, текстиль, з подальшим повторним використанням їх у виробництві.

Третє місце зайняла команда Atmosphere, яка розробила технологію управління котельними установками, що економить паливо і скорочує викиди, використовуючи надточний прогноз погоди і нейронну мережу, яка заздалегідь рекомендує оптимальний режим роботи котелень як з автоматизованим, так і з ручним управлінням. Проте правила ClimateLaunchpad цього року передбачають, що учасники, які посіли 3-тє місце, потрапляють на Global Grand Final за результатами туру всесвітнього online-голосування, яке відбере з 53-х країн-учасниць 12 фіналістів.

«Цього року зросло розмаіття ідей та технологій, які подавалися на відбірковий етап ClimateLaunchpad в Україні. Конкурс набирає популярності, росте рівень інноваційності та сфокусованості рішень учасників. Ми впевнені, що цьогорічні переможці достойно представлять Україну на всесвітньому фіналі в Амстердамі – і дуже розраховуємо на масову підтримку онлайн-пітчу команди, яка посіла третє місце,  адже нам потрібно максимально представити український  cleantech-сектор на глобальному рівні і знову повернутися з призовими місцями», – розповів національний партнер ClimateLaunchpad в Україні Роман Зінченко.

Україна вчетверте долучається до ClimateLaunchpad. Змагання входить до комплексу підприємницьких програм від європейської кліматичної ініціативи EIT Climate-KIC.

Варто зазначити, що національним організатором конкурсу в Україні є Greencubator, який проводить відбір українських команд та відповідає за підготовку їх до участі на національному і глобальному фіналі.

Партнерами конкурсу в Україні цього року стали фонд Green for Growth Fund, який співфінансується коштами ЄС в рамках ініціативи EU4Energy, компанія Baker Tilly та Міністерство освіти і науки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: