fbpx
Сьогодні
Відео 20:05 28 Вер 2019

В Африці понад 100 дельфінів викинулися з моря на пляж

В африканській країні Кабо-Верде 132 дельфіни самостійно викинулися на берег.

Про це передає "9tv".

"Десятки людей – працівники центру океанографії, місцеві жителі і туристи – намагалися врятувати 132 дельфіна, які викинулися на пляж острова Боавішта в Кабо-Верде", – йдеться в повідомленні.

Цілий день добровольці вручну повертали дельфінів в Атлантичний океан. Кадри допомоги ссавцям опубліковані в Мережі.

На жаль, більшість дельфінів врятувати не вдалося. Експерти взяли проби тканин загиблих тварин, для з'ясування причин такої поведінки дельфінів. Для проведення аналізів влада Кабо-Верде викликала ветеринарів з іспанського Університету Лас-Пальмас.

Останній масовий викид дельфінів на берег стався в Новій Зеландії в лютому 2017 року. За два дні на берег викинулися в цілому близько 600 чорних дельфінів. Врятувати вдалося тільки 50 з них.

Вчені до цих пір не можуть зрозуміти, чому деякі морські ссавці викидаються на сушу. При цьому вважається, що дельфіни потрапляють на узбережжя поодинці через втрату орієнтації. Як правило, це відбувається з дельфінами, що живуть далеко від берегів, а не у берегової лінії.

За іншою версією, масові самогубства тварини роблять через панічний страх, наприклад, під час підводного землетрусу або військово-морських навчань із застосуванням глибинних бомб.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: