fbpx
Сьогодні
16:54 27 Вер 2019

Трамп заявив, що Конгресу представили спотворену версію розмови з Зеленським

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп закликав головиу спецкомітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адама Шиффа піти у відставку на тлі публікації стенограми його розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це президент США написав у Twitter.

За словами Трампа, Адам Шифф представив спотворену версію його розмови з Зеленським.

"Адам Шифф обманним шляхом прочитав Конгресу на очах у мільйонів глядачів неіснуючу версію моєї розмови з президентом України. Передбачалося, що він читав точно записану версію розмови, але він повністю змінив слова, щоб все звучало жахливо, а я здавався винним", – написав Трамп.

Президент США повідомив, що Адам Шифф таким чином "брехав Конгресу і намагався обдурити американську громадськість".

"Він робить це протягом двох років. Я закликаю його негайно піти у відставку із Конгресу через це шахрайство", – додав американський президент.

Трамп вкрай позитивно охарактеризував свою телефонну розмову з Зеленським, назвавши її "найкращою і чесною".

"У мене була проста і дуже хороша розмова з новим президентом України, навряд чи вона могла би бути ще кращою і чеснішою. А брехливі ЗМІ і демократи, працюючи в команді, обманним шляхом виставили її в поганому світлі. Вона не була поганою, вона була законною і дуже гарною", – написав американський лідер.

Раніше ЗМІ оприлюднили схему тиску Трампа на Україну.

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Крім того, щодо Трампа навіть почали процедуру імпічменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: