fbpx
Сьогодні
16:29 27 Вер 2019

Німеччина не змінить ставлення до України попри заяви Зеленського Трампу

Фото ukrinform.ua

У канцлера ФРН Ангели Меркель не коментують висловлювання президентів України Володимира Зеленського та США Дональда Трампа під час їх телефонної розмови, в якій вони критикували канцлера, але говорять, що ставлення Берліна до Києва не буде змінено.

Про це йшлося на брифінгу в п'ятницю в Берліні, повідомляє Укрінформ.

"Ми не коментуємо розшифровки телефонних розмов", – заявив речник Меркель Штеффен Зайберт.

Водночас він констатував, що Німеччина останнім часом зробила чималий внесок у захист суверенітету та територіальної цілісності України, здійснення нею реформ.

Речник зазначив, що між двома країнами ведеться активний діалог з метою підготовки саміту в "нормандському форматі", підтримуються численні контакти як з Україною, так і з іншими учасниками нормандського процесу.

Зайберт також нагадав, що у Нью-Йорку Меркель зустрічалася і з Трампом, і з Зеленським.

Представник МЗС ФРН Райнар Бреуль у свою чергу уточнив, що участь Німеччини у справах України є дуже великою.

За даними ОЕСР (Організації економічного співробітництва), ФРН є третім найбільшим партнером у плані надання допомоги Україні після США та ЄС, у який ФРН також робить внески.

До того ж, Берлін дуже сильно ангажований політично в питанні розв'язання конфлікту, в тому числі в "нормандському форматі", та відіграє велику роль у Мінському процесі.

"І ми будемо продовжувати брати активну участь", – запевнив дипломат.

Що стосується американської сторони, то, якщо їй бракує інформації, Берлін готовий надати всі необхідні цифри, додав він.

Раніше ЗМІ оприлюднили схему тиску Трампа на Україну.

Нагадаємо, що 25 вересня Білий дім опублікував стенограму (але не дослівний текст) телефонної розмови, що відбулася у липні між президентом України Володимиром Зеленським та Дональдом Трампом, президентом Сполучених Штатів. З повним текстом розмови можна ознайомитися тут.

Крім того, щодо Трампа навіть почали процедуру імпічменту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: