fbpx
Сьогодні
09:15 27 Вер 2019

Google святкує 21-ий день народження

Понад два десятки років тому двоє студентів зі Стенфорда – Сергій Брін та Лоуренс Пейдж, опублікували документ про запуск прототипу "широкомасштабної пошукової системи". Сьогодні це велика транснаціональна корпорація.

Зараз пошуковик Google працює в усьому світі на більш ніж 100 мовах, відповідаючи на трильйони пошукових запитів щороку.

Головний домен пошуковика google.com було зареєстровано 15 вересня 1997 року, а сама компанія була заснована 4 вересня 1998 року. Однак у компанії день народження святкують саме 27 вересня.

"Ми обрали назву нашій системі – Google, оскільки це загальне написання числа гугол, або 10 у степені 100, і добре відповідає нашій цілі створення дуже масштабної пошукової системи",​– написали тоді студенти.

Цікаво, що Пейдж та Брін спочатку назвали свою пошукову систему BackRub, оскільки система перевіряла зворотні посилання для оцінки важливості сайту.

Сьогодні Google надає масу сервісів і продуктів, які користуються не меншою популярністю, ніж її пошукова система. Також компанія є творцем найпопулярнішою у світі мобільної операційної системи – Android.

На додачу, компанія виготовляє техніку: ноутбуки, смартфони, розумні колонки, гарнітури віртуальної реальності, розумні камери та інші пристрої.

На честь цієї події у Google створили святковий дудл.

 

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: